Həkimlər Yelena Malışeva və Andrey Prodeus “Жить здорово!” (Sağlam yaşamaq) verilişinin efirində ömrü uzada bilən “super qidaları” açıqlayıb.
Həkimlər tərəvəz zülalı ilə zəngin qidaların ömrü uzatdığını bildirib. Pəhrizdəki heyvan zülalının bitki qidaları ilə əvəzlənməsi xərçəng, hipertoniya, insult və infarkt nəticəsində ölüm riskini azalda bilər. Ən yaxşı bitki mənşəli məhsullar arasında ekspertlər qovrulmamış yer fıstığı, balqabaq toxumu, qoz, noxud və lobyanı misal çəkilib.
Xatırladaq ki, ingilis dietoloqu Lili Satter koronavirus pandemiyası zamanı immuniteti gücləndirmək üçün tam taxıl, balıq, çia və kətan toxumu, eləcə də qoz, giləmeyvə, qatıq və süd məhsullarına üstünlük verməyi tövsiyə etmişdi. Bundan əlavə, mütəxəssis mütləq gündə təxminən iki yumurta yeməli olduğunuzu qeyd edib.