Orqanizmə koronavirusla mübarizədə qida ilə dəstək olmaq üçün xəstələr daha çox A, D, C, E, B, fol turşusu, sink, selenlə zəngin qidalar yeməlidir.
Həmin qidaları təqdim edirik.
– yumurta – sarısı
– balıq
– balıq yağı
– krə yağı
– zeytun yağı
– qaraciyər
– qoz, fındıq
– günəbaxan tumu
– balqabaq
– itburnu
– kələm
– sitrus meyvələri
– toyuq, çolpa bulyonu
– giləmeyvələr
– pomidor
Koronavirus xəstəsi bunları daha çox variantda yeməlidir. Hər gün 1 qaşıq zeytun yağı içə bilər.
Allergiya verən qidaları azaltsın.
Baldan uzaq olsa yaxşıdır
Koronavirus xəstəsi az-az, keyfiyyətli və tez-tez yeməlidir.
“Saglam ol” jurnalı