Koronavirus xəstələri hansı qidaları yeməlidir?

0
414

 Koronavirus xəstələri hansı qidaları yeməlidir?

Orqanizmə koronavirusla mübarizədə qida ilə dəstək olmaq üçün xəstələr daha çox A, D, C, E, B, fol turşusu, sink, selenlə zəngin qidalar yeməlidir.
Həmin qidaları təqdim edirik.
– yumurta – sarısı
– balıq
– balıq yağı
– krə yağı
– zeytun yağı
– qaraciyər
– qoz, fındıq
– günəbaxan tumu
– balqabaq
– itburnu
– kələm
– sitrus meyvələri
– toyuq, çolpa bulyonu
– giləmeyvələr
– pomidor
Koronavirus xəstəsi bunları daha çox variantda yeməlidir. Hər gün 1 qaşıq zeytun yağı içə bilər.
Allergiya verən qidaları azaltsın.
Baldan uzaq olsa yaxşıdır
Koronavirus xəstəsi az-az, keyfiyyətli və tez-tez yeməlidir.

“Saglam ol” jurnalı