Xərçəngi yox edən TƏK MƏHSUL – Mütəxəssislər SÜBUT ETDİ

0
619

Süd və az yağlı süd məhsullarının orta səviyyədə istifadəsi bir çox xəstəliyin risk faktorunu aradan qaldırır.

İspan elm adamları südün önləyici xüsusiyyətləri ilə bağlı təsadüfi analizlərdən və digər araşdırmalardan əldə edilən bilgilərə əsaslanan 14 araşdırmanın meta-analizini çıxarıb. Nəticədə, qatıq kimi az yağlı süd məhsullarının metabolik sindrom, 2 növ diabet, qalın bağırsaq xərçəngi və toxuma xərçəngi kimi xəstəliklərinin yaranma riskini azaltdığı aşkar olunub.

Eyni zamanda, araşdırma zamanı məlum olub ki, süd sümük qırılmasına qarşı müqavimət göstərmir, lakin onurğa vertebralarını qüvvətləndirir.