Qidalardakı trans yağlar ürək-damar xəstəliklərinin inkişafını artıra və diabetə səbəb ola bilər.
Bu barədə Türkiyənin “Cumhuriyet” qəzeti məlumat yayıb.
Türkiyəli mütəxəssislər bildirib ki, trans yağlar infarkt və ya infarkt keçirmə riskini artırır. Bunun qarşısını almaq üçün dietoloqlar və həkimlər idman etməyi, rasiona faydalı qidalar daxil etməyi məsləhət görürlər.
Bədən üçün ən əlverişli Aralıq dənizi pəhrizidir. Həkimlərin sözlərinə görə, tərəvəzlər, meyvələr, dənli bitkilər və paxlalılar, zeytun yağı və minimum ət sağlamlığın qorunmasına kömək edəcək.
Məlumat üçün bildirək ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) trans yağların 2023-cü ilə qədər məhsulların tərkibindən tamamilə çıxarılmasına nail olmağı planlaşdırır.