Həkimlərin fikrincə, insult iki kateqoriyaya bölünür: hemorragik və işemik. İkincisi belə halların sayında üstünlüyə malikdir.
İşemik insult insan beynini dolduran damarlardan birində qan laxtasının ilişib qalması səbəbindən inkişaf edir. Hemorragik insult isə damarların özlərinin zədələnməsi nəticəsində yaranır ki, bu da birbaşa beyində qanaxmaya səbəb olur.
Həkimlər qan təzyiqini və xolesterini azaldan güclü antioksidant olan likopenlə zənginliyinə görə pomidorun insultun qarşısını almaqda çox faydalı ola biləcəyini bildiriblər. Onların fikrincə, pomidorda olan likopen reaktiv oksigen növlərinin istehsalına, iltihaba və trombositlərin yığılmasına mane ola bilər ki, bu da nəticədə qan laxtalanması riskinin azalmasına səbəb olur.