Nar təkcə dadlı meyvə deyil, həm də son dərəcə faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Təsadüfi deyil ki, mütəxəssislər narı “təbii aptek” adlandırırlar. Bir çox xəstəliklərin qarşısının alınması və müalicəsində kömək edə bilən unikal müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Mütəxəssislərin fikrincə, nar dənələri və tumlarında çoxlu sayda bioloji aktiv maddələr var və bunun sayəsində elmi ictimaiyyət bu meyvəyə maraq göstərib. Güclü antioksidant, antimikrobiyal və antikanser təsirlərə malikdir. Nar metabolik sindrom, ürək-damar, endokrin, revmatoloji və hətta onkoloji xəstəliklər zamanı da faydalı ola bilər.
Ağız boşluğuna və dəriyə də faydalı təsir göstərə bilər. Təzə nar toxumu ilə yeyilə bilər. Tərkibində bu meyvənin qida dəyərini artıran, toksinlərin bədəndən çıxarılmasına kömək edən liflər var. Bütün bunlara baxmayaraq, alimlərin fikrincə, nar öz-özünə bu və ya digər xəstəliyi sağalda bilməz, ona görə də xəstəliyin müalicəsi zamanı onun qidaya köməkçi vasitə kimi daxil edilməsi tövsiyə olunur.