İmmuniteti dəstəkləməyə və bədənin müqavimətini artırmağa kömək edən ən təsirli məhsullardan biri də kərə yağıdır.
Bu barədə qastroenteroloq-dietoloq, Başqırdıstan Respublikasının İcbari Tibbi Sığorta Fondunun baş mütəxəssisi Elvira Beleva “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində danışıb. O, bildirib ki, bu məhsulun tərkibində müxtəlif vitaminlər, faydalı çoxlu doymamış turşular və fosfor, dəmir, kalsium, sink və mis kimi minerallar var. Mütəxəssisin sözlərinə görə, yağ damarların elastikliyini artırır və bağırsaq mikroflorasına faydalı təsir göstərir.
“Kərə yağı çox yüksək tüstülənmə nöqtəsinə malikdir – 250 dərəcə və daha yüksək. Ona görə də onu qızartmalarda istifadə etmək olar. Əgər əks göstəriş yoxdursa və soyuqdəymə varsa, onda isti yağa süd əlavə edib içə bilərsiniz. Məhsul ilkin tənəffüs yollarını “yağlayacaq” və öskürəyə kömək edəcək”, – ekspert əlavə edib.
Eyni zamanda onun sözlərinə görə, kəskin respirator xəstəliklərin kəskinləşməsi dövründə istənilən bitki yağları faydalıdır, lakin unutmayın ki, onları qızartmaq üçün tüstüləmə nöqtəsi 165 dərəcədən aşağı olmamalıdır. Beləliklə, Beleva xatırladıb ki, təmizlənməmiş günəbaxan, kətan toxumu və qoz yağları qızdırmaq üçün uyğun deyil, onları salatlara əlavə etmək daha yaxşıdır.