“Yetkin insan gündə ən azı 200 qram tərəvəz yeməlidir”.
Bu barədə dietoloq İrina Pisareva “Вечерней Москве”ya danışıb.
“Onları daha az yeyirsinizsə və ya heç yemirsinizsə, immunitetiniz azalacaq. Həmçinin kəsiklərin, cızıqların, sızanaqların və sıyrıqların sağalması daha uzun çəkəcək və orqanizm lif qəbul etməyəcəyi üçün qidanın həzm olunması prosesi çətinləşəcək”, – Pisareva xəbərdarlıq edib.
Həkim qeyd edib ki, tərəvəzlərin tərkibindəki lif, ümumi insan sağlamlığı və toxunulmazlığının asılı olduğu bağırsaq bakteriyalarının tərkibini yaxşılaşdırır:
“O, həmçinin xolesterol səviyyəsini azaltmağa və qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir. Bundan əlavə, tərəvəzlər hüceyrələri reaktiv oksigen növlərinin zədələnməsindən qoruyan vitaminlər və antioksidantlarla zəngindir. Mümkün qədər çox qida əldə etmək üçün pəhrizinizə müxtəlif rəngli tərəvəzlər daxil etmək yaxşıdır”.