Dietoloq Mixail Ginzburq əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edəcək qidaların adlarını açıqlayıb.
Onun sözlərindən “Evening Moscow” nəşri sitat gətirib.
Ginzburg sevinc gətirən ilk qidalar kimi şirniyyatları təklif edib. Onun sözlərinə görə, desertlərin tərkibində əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıran üç komponent var – şəkər, yağ və duz.
Dietoloq deyir ki, giləmeyvə emosional vəziyyətə də müsbət təsir göstərir. O, onların tərkibində antiinflamatuar təsiri olan bir çox maddələrin olduğunu, fiziki rifahı və nəticədə emosional rifahı yaxşılaşdırdığını izah edib.
Ginsburq yaxşı əhval-ruhiyyədə olmaq üçün tez-tez qoz-fındıq və quru meyvələr yeməyi məsləhət görüb. O, qoz-fındıqda olan omeqa-3 yağ turşularının və flavonoidlərin narahatlıqla mübarizə apardığını, qurudulmuş meyvələrin isə əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırdığını izah edib.
Kakao və ədviyyatlar – Dietolo, hər iki növ qidanın əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıran, sevinc və xoşbəxtlik hissi yaradan dopamin istehsalını stimullaşdırdığına diqqət çəkib.