Diyetoloq və nutrisioloq Yelena Solomatina toksinlər və şlakları bədəndən xaric edən ən faydalı məhsulları açıqlayıb.
Mütəxəssis bu barədə “Lenta.ru”ya danışıb. Onun sözlərinə görə, ən effektiv vasitə sudur:
“Əslində toksinləri çıxaran daha çox məhsul var, lakin ilk növbədə sudur. Zəhərlənmə zamanı sorbent kimi yaxşı qaynadılmış və ya isladılmış düyüdən istifadə etmək olar. Əgər sidikqovucu təsirə ehtiyacınız varsa, o zaman kaulimla zəngin ərik və gavalı qurusu kömək edəcək. Ərik və digər meyvə qurularını suda isladın, bir az su için, meyvələri yeyin, çünki onlar da bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Toksinləri dəniz kələmi də yaxşı çıxarır, çünki tərkibində çoxlu pektin var. Çuğundurun faydalarını da unutmaq olmaz. Ancaq yağ, xüsusən də kətan toxumu xoleretik təsir göstərərək qaraciyərin daha yaxşı işləməsini təmin edir və ödqovucu təsir yaradır”, – Solomatina qeyd edib